Hírek

„Mindig a haza”

A Szili Katalin pályaívéről szóló könyv bemutatóján a szerző Galló Béla, valamint Szili Katalin, az Országgyűlés korábbi elnöke, volt MSZP-s politikus beszélgettek a Terror Háza Múzeumban. Az eseményen Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója mondott köszöntőt.

2018. május 16.

Szakmai továbbképzést tartottak történelemtanároknak Szabadkán

Az esemény elsődleges célja az volt, hogy a nemzeti tragédiák emlékmegőrzését segítő oktatás, tanári továbbképzés elindítása kapcsán felhívja a figyelmet az 1944-45-ös délvidéki vérengzések méltó emlékezetének fontosságára. Az előadók között mások mellett ott volt B. Varga Judit, a Terror Háza Múzeum történész-muzeológusa, aki gyakorlati tanácsokkal szolgált az érdeklődő tanárok számára.

2018. április 24.

„Azokat a neveket is fel kell idéznünk, akik emberek maradtak az embertelenségben”

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából Ádám László szalézi szerzetesre, egykori tartományfőnökre emlékeztek a Terror Háza Múzeum előtt. A megjelenteket Tallai Gábor, a múzeum programigazgatója köszöntötte. Beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Ábrahám Béla, a szalézi rend magyarországi tartományfőnöke, valamint B. Varga Judit, a Terror Háza Múzeum történész-muzeológusa.

2018. április 15.

Angolul is megjelent Schmidt Mária Nyelv és szabadság című könyve

A Terror Háza Múzeum főigazgatójának korábbi publicisztikáiból összeállított esszékötet immár angolul is megvásárolható, nyomtatott és e-book formában egyaránt.

2018. április 11.

„Szentandrássy képei értő és érzékeny ábrázolásai 1956 cigány hőseinek”

Erről a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszélt a Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész alkotásait ábrázoló, Magyar Posta által kibocsájtott bélyegek bemutatóján. A Nemzetközi Roma Nap alkalmából rendezett eseményen felszólalt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Szentandrássy István, valamint Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.

2018. április 6.