Hírek

Ingyenes nyitvatartás március 15-én

Nemzeti ünnepünk alkalmából délelőtt 10 órától este 18.00 óráig ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum.

2019. március 13.

„Minket nem szétszórtak a vereségek, hanem összekovácsoltak”

A közép-európai nemzeteket a fenyegetések megacélozzák, a veszteségek megerősítik – hangoztatta Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója a magyar és a lengyel antikommunista ellenállásról rendezett csütörtöki budapesti konferencián. Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója ugyanitt arról beszélt: minden országban másként, de ugyanaz ellen harcoltak az antikommunista ellenállók, akiknek szabadságvágyát csak fokozta a mind keményebb elnyomatás.

2019. március 8.

Májusig még látogatható az időszaki kiállításunk

Az akció fedőneve: Lenin – Német pénzzel Oroszország ellen című időszaki kiállításunkat a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk 2019. május 1-jéig.

2019. március 4.

„A kommunizmusnak nincsenek hősei, csak áldozatai”

A kommunizmus mindent el akart pusztítani, amitől súlya van az emberi életnek – jelentette ki Schmidt Mária, a kommunizmus áldozatainak emléknapján, a Terror Háza Múzeum és a Fidelitas közös megemlékezésén. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében kiemelte, mértékadó becslések szerint világszerte 100 millió embert öltek meg a kommunista eszmerendszer nevében, de ennek sokszorosa volt a megnyomorított életek száma.

2019. február 26.

„Ebben az oltóanyagban százezrek szenvedése állt össze ellenanyaggá”

Ez az emléknap olyan, mint egy gyilkos vírus elleni oltóanyag. Magunkat és az utánunk következő nemzedékeket tesszük általa immunissá a totális diktatúrák mérge ellen – fogalmazott a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Trócsányi László igazságügyi miniszter ugyanitt arról beszélt, a kommunizmust nem jól hangzó szózatokból építették fel, hanem az áldozatok szenvedéséből.

2019. február 26.