Hírek

Januári karbantartás a Terror Háza Múzeumban

Múzeumunk 2019. január 7. és 14. között karbantartási munkák miatt zárva tart.

2018. december 11.

„Václav Klaus a jelenünk formálója és a jövő alkotója”

Václav Klaus, a Cseh Köztársaság volt államfője és miniszterelnöke kapta idén a Petőfi-díjat. Az ünnepélyes díjátadót a Terror Háza Múzeumban tartották.

2018. december 10.

Karácsonyi könyvvásár

December 1. és 31. között karácsonyi könyvakciót tartunk a Terror Háza Múzeumban. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kiadványai 50 %-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a múzeum könyvesboltjában.

2018. november 30.

„Mérföldkő, amely közel hozza Tisza Istvánt”

Tisza István egykori miniszterelnök halálának századik évfordulója alkalmából adták ki újra a januárban elhunyt Tőkéczki László történész Tisza Istvánról írt monográfiáját. Az alkotást október 30-án mutatták be a Terror Háza Múzeumban.

2018. október 31.

1956 leverése és egy karrier indulása

A 83 éves Nagy Józsefné (született Zsíros Piroska) 2018. október 13-án reggel Erdőkertesre indult, hogy egy ismerőse kazánjában elégesse férje, a néhai Nagy József ezredes, a Belügyminisztérium Forradalmi Készenléti Rendőri Ezrede egykori parancsnokának okleveleit, iratait, egy teljes egész belügyi karrier kordokumentumait. Ez is a múlt feldolgozásának egy lehetséges módja. Útközben azonban meggondolta magát, s úgy döntött, a hagyatékot a Terror Háza Múzeumnak ajánlja fel.

2018. október 31.