Hírek

„Mérföldkő, amely közel hozza Tisza Istvánt”

Tisza István egykori miniszterelnök halálának századik évfordulója alkalmából adták ki újra a januárban elhunyt Tőkéczki László történész Tisza Istvánról írt monográfiáját. Az alkotást október 30-án mutatták be a Terror Háza Múzeumban.

2018. október 31.

1956 leverése és egy karrier indulása

A 83 éves Nagy Józsefné (született Zsíros Piroska) 2018. október 13-án reggel Erdőkertesre indult, hogy egy ismerőse kazánjában elégesse férje, a néhai Nagy József ezredes, a Belügyminisztérium Forradalmi Készenléti Rendőri Ezrede egykori parancsnokának okleveleit, iratait, egy teljes egész belügyi karrier kordokumentumait. Ez is a múlt feldolgozásának egy lehetséges módja. Útközben azonban meggondolta magát, s úgy döntött, a hagyatékot a Terror Háza Múzeumnak ajánlja fel.

2018. október 31.

„Vannak hőseink, akikből erőt meríthetünk”

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság kezdeményezésére a Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kiadásával tiszteleg az első világháború hősei előtt. A tíz katonát bemutató bélyegívet október 25-én mutatták be a Terror Háza Múzeumban.

2018. október 26.

"Mindannyian 1956 büszke örökösei vagyunk"

A magyarok szinte minden forradalma és szabadságharca negatív eredménnyel zárult, de végül pozitív – megmaradás, haza és szabadság – lett a végeredmény – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án a Terror Háza Múzeum előtt tartott emlékünnepségen. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója ugyanitt hangsúlyozta, 1956-ban a magyar kommunisták és a megszálló szovjet birodalom azzal szembesült, hogy tízévnyi terroruralom sem volt képes megtörni a magyarok gerincét.

2018. október 23.

Tájékoztató október 23-i nyitvatartásunkról

Nemzeti ünnepünkön a Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható.

2018. október 19.