Hírek

1956 hősei a magyar szuverenitásért küzdöttek

2018-ban is nyilvánvaló, hogy szuverenitás, függetlenség és önállóság nélkül nem tudja elérni céljait egy nemzet, és az október 23-i ünnepségeket is ennek jegyében szervezik – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Terror Háza Múzeum előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján.

2018. október 16.

Elmondjuk, hogy tudd! – történelemórák októberben

Idén ősszel is várjuk a történelem iránt érdeklődő diákokat! Október 24–26. között történészeink előadásokon mutatják be többek között a 62 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc történéseit, a lakótelepek világát, a "gulyáskommunizmust", a balatonfelvidéki ellenállócsoport tevékenységét, Mindszenty József bíboros-hercegprímás diktatúrák elleni küzdelmét, valamint Kádár János életét. A rendezvénysorozat részeként Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója is előadást tart az ’56-os Emlékév képregényéről, a Budapest Angyaláról.

2018. szeptember 24.

Schmidt Mária: A diktatúrák soha többé nem térhetnek vissza

Erről a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszélt a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából szervezett séta utáni megemlékezésen, az Andrássy út. 60. alatti épület mellett. Az eseményen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is felszólalt.

2018. augusztus 24.

Emlékezzünk a totalitárius diktatúrák áldozataira!

Augusztus 23-án, a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapján a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák áldozatainak emléke előtt hajtunk fejet.

2018. augusztus 21.

Ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum augusztus 20-án

Nemzeti ünnepünk alkalmából állandó és "Az akció fedőneve: Lenin – Német pénzzel Oroszország ellen" című időszaki tárlatunk előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen tekinthető meg.

2018. augusztus 13.