A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja

A Terror Háza Múzeum hagyományos szabadtéri emlékkoncertjén idén Id. Antall József embermentő tevékenységének középpontba állításával emlékezett meg a holokauszt magyarországi áldozatairól és az embermentők tevékenységében rejlő erkölcsi példamutatásról.

A rendezvényen Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának köszöntőjét követően Boross Péter, volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, Navracsics Tibor, volt miniszterelnök-helyettes valamint Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövete mondott megemlékező beszédet. A rendezvényen közreműködött Lakatos Mónika és a Romengo együttes valamint a Parafónia Zenekar.

A megemlékezést Budapest Főváros Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány és Terézváros Önkormányzata támogatta. A rendezvényen megjelent többek között Schiffer András, az LMP társelnöke, Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti listájának vezetője, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, valamint Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke. Id. Antall József családját fia, Antall József volt miniszterelnök felesége Dr. Antall Józsefné és id. Antall József unokája, Dr. Antall Péter képviselte.