A holokauszt áldozataira emlékezünk

2017. április 5.

Április 9-én vasárnap a Holokauszt Áldozatainak Emléknapja alkalmából koncerttel egybekötött szabadtéri megemlékezésen Bernotvits Vilma (1901–1944) vértanú hittantanárnő emléke előtt tisztelgünk.

Az eseményen beszédet mond Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője. A résztvevőket Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója köszönti.

A szabadtéri koncerten közreműködnek: Lakatos Mónika és a Romengo Zenekar, valamint a Parafónia Zenekar. Vezényel: Fabényi Réka, a Parafónia Zenekar vezetője.

A megemlékezés helyszíne: Terror Háza Múzeum (1062 Budapest, Andrássy út 60.)
Időpont: 2017. április 9. (vasárnap) 15 óra

A rendezvényt követően a Terror Háza Múzeumban Gyöngyössy Imre és Kabay Barna 1983-as, Jób lázadása című filmjét vetítjük.

 

A 2004 óta működő Romengo együttes a magyarországi roma folk művészet egyik legrangosabb zenekara. Műveikben elsősorban a nagyecsedi oláh-cigány hagyományon alapuló roma zenék világából merítenek.

A több mint tíz éve zenélő Parafónia Zenekar elsősorban klasszikus műveket játszik, speciális átiratok formájában. A jelenleg 13 tagú, 13 különböző, speciális hangszeren zenélő együttes már több alkalommal kapott meghívást külföldi hangversenyekre is.

(Fotó: MTI)