Országos érdeklődés kísérte rendhagyó történelemóráinkat

2018. február 27.

Több mint 1200 diák és pedagógus vett részt a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kötődő rendhagyó történelemórákon és a rendhagyó plusz órákon. A tanulók Szegedről, Vácról, Pápáról, Tarjánból, Váchartyánból, Pásztóról, Kiskunfélegyházáról, Üllőről, Halásztelekről, Gödöllőről, Monorról, Ceglédről, Bajáról, Egerből, Ócsáról, Karcagról, Győrből, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

A február 20-23 között tartott ingyenes, ismeretterjesztő előadásokon történészeink többek között olyan témákról beszéltek a történelem iránt érdeklődő felsősöknek és gimnazistáknak mint például a szovjet koncentrációs táborok története, Kádár János élete, valamint a kommunista építészet világa.

Idén első alkalommal a rendhagyó történelemóráinkat Rendhagyó Plusz (Rh+) múzeumpedagógiai kínálattal bővítettük, ahol a diákok játékos formában ismerhették meg az 1917-es év világrengető eseményének nevezett, közel fél évszázadig nagy októberi szocialista forradalomként tanított és tanult pétervári államcsíny valós történetét.

Az előadások között a diákok kísérőtanáraikkal együtt megtekinthették Az akció fedőneve: Lenin: Német pénzzel Oroszország ellen című időszaki kiállításunkat.