Hírek

Múzeumunk filmje Boldog Sándor Istvánról

A mártírhalált halt szalézi szerzetesről készített film, melyet az október 25-i újratemetésen és emlékhelyavatáson mutattak be, mostantól honlapunkon is megtekinthető.

2019. október 31.

Schmidt Mária: Boldog Sándor Istvánt azért kellett jeltelen sírba tenni, mert nála volt az igazság

Emlékhelyet avattak Boldog Sándor István koncepciós perben elítélt, 1953-ban kivégzett szalézi szerzetes tiszteletére pénteken Budapesten, a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában. Az emlékhelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója pedig beszédet mondott.

2019. október 25.

Országos érdeklődés kísérte rendhagyó történelemóráinkat

Mintegy kétezer diák vett részt öt nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemórákon a Terror Háza Múzeumban. A tanulók az egész országból – Nyíregyházáról, Mezőberényből, Szigetszentmiklósról, Kisújszállásról, Üllőről, Dunaújvárosból, Esztergomból, Budaörsről, Monorról –, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

2019. október 22.

Budapest 56 alkalmazás

Fedezd fel Te is, milyen lehetett „pesti srácnak” lenni a forradalom idején! Mobil applikáció az 1956-os forradalom legfontosabb helyszíneiről.

2019. október 21.

Információk az október 23-i nyitvatartásról

Nemzeti ünnepünkön a Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható.

2019. október 18.