Kiadványok

Áder János: Visszaszámlálás

Áder János

Visszaszámlálás

A kötet Áder János 2002 júniusa és 2004 decembere között elhangzott valamennyi napirend előtti hozzászólásának valamint az azokra adott kormányzati válaszoknak a szövegét adja közre. A múltidézésben tények, dokumentumok, grafikák, irodalmi idézetek és képek szolgálnak segítségül.

 

Mart Laar: Vissza a jövőbe (Második, bővített kiadás)

Mart Laar

Vissza a jövőbe (Második, bővített kiadás)

Észtország egykori miniszterelnöke könyvében az észtországi rendszerváltoztatással kapcsolatos gondolatait, személyes tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. Művében e mellett részletesen elemzi Közép-Európa sorsát, múltját, az európai kettéosztottságot.

 

Schmidt Mária: Veszélyzónában – szerepek, játszmák, esélyek

Schmidt Mária

Veszélyzónában – szerepek, játszmák, esélyek

Miért uralja Európát a kommunizmus bukása után még negyedszázaddal is olyan politikai gondolkodás, amely nem a valóságos problémáinkkal foglalkozik?

 

Tőkéczki László: Vázsonyi Vilmos

Tőkéczki László

Vázsonyi Vilmos

A könyv a magyar polgári gondolkodás fontos képviselőjével, Vázsonyi Vilmossal foglalkozik. Vázsonyit, mint embert kívánja bemutatni, és elhelyezni egy zaklatott korban, amely világháborút, rövid tanácsköztársaságot és egy súlyos következményekkel járó békediktátumot halmozott egymásra.

 

Berényi Gábor (szerk.): Tudományos konferencia A kommunizmus fekete könyvéről a XX. Század Intézet szervezésében

Berényi Gábor (szerk.)

Tudományos konferencia A kommunizmus fekete könyvéről a XX. Század Intézet szervezésében

A kötet a XX. Század Intézet által szervezett A kommunizmus fekete könyve című nemzetközi konferencián elhangzott előadások szerkesztett változatát adja közre.

 

Szidiropulosz Archimédesz: Trianon Utóélete II.

Szidiropulosz Archimédesz

Trianon Utóélete II.

A mű a három részesre tervezett Trianon utóélete sorozat második kötete. A válogatott tudományos írások átfogó képet nyújtanak a Trianoni békeszerződéssel kapcsolatos kérdéskörökről.

 

Szidiropulosz Archimédesz: Trianon utóélete

Szidiropulosz Archimédesz

Trianon utóélete

A három részesre tervezett Trianon utóélete sorozat első kötete egy Trianonról szóló magyar nyelvű bibliográfia. Forrásdokumentumokon keresztül mutatja be, mi az ami ma Magyarországon tudható Trianonnal kapcsolatban.

 

Tőkéczki László: Történelmi arcképek II.

Tőkéczki László

Történelmi arcképek II.

A kötet a magyar közélet két világháború közötti esetenként kevéssé, vagy nem eléggé ismert szereplőinek Tőkéczki László által rajzolt portréit tartalmazza.

 

Tőkéczki László: Történelmi arcképek – Politikus portrék a dualizmus korából

Tőkéczki László

Történelmi arcképek – Politikus portrék a dualizmus korából

A kötet a magyar közéleti kiegyezés utáni korszakából – esetenként kevéssé vagy nem eléggé – ismert szereplőinek Tőkéczki László által rajzolt portréit tartalmazza.

 

Schmidt Mária (szerk.): The Chancellor of the Unification

Schmidt Mária (szerk.)

The Chancellor of the Unification

Helmut Kohl is one of the most erudite and broad-minded statesmen of our age. In addition to his lasting accomplishment in the newly achieved unity of Germany, he also did much towards the reunification of the divided Europe.