Hírek

Újranyitottunk - látogatói információk

Örömmel jelentjük be, hogy több mint három hónapos szünet után múzeumunk 2020. június 23-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

2020. augusztus 6.

Kvíz és műtárgybemutató az idei Múzeumok Éjszakáján

A vírushelyzetre való tekintettel 2020-ban rendhagyó körülmények között zajlik a Múzeumok Éjszakája: az intézmények június 27-én közösségi média felületeiken online várják az érdeklődöket, a kezdeményezéshez a Terror Háza Múzeum is csatlakozott.

2020. június 26.

Közel félezer rendszerváltoztatáskorabeli plakáttal és szórólappal bővült a múzeum Fotótára

Harminc évvel ezelőtt már csak idősebb honfitársaink emlékezhettek személyes tapasztalataikból arra, hogy mit jelentenek a szabad választások és a többpártrendszer, vagy arra, hogy milyen egy választási kampány és miért fontos, hogy az ember a szívére hallgathatva „húzza be az ikszet”. A rendszerváltoztatásnak ebben a rövid, de annál nyüzsgőbb és önfeledtebb időszakában új pártok születtek, és kevesebb mint egy éven belül három választást tartott az ország. Így a rendszerváltó pártoknak akkor nem csak az új alkotmányos kereteket kellett kialakítaniuk, hanem azt is, hogyan tudják a választópolgárokat megszólítani.

2020. június 8.

ÉVFORDULÓK – MŰTÁRGYAK – Kényszermunka Tiszalökön

„A dolgozók megértették és magukévá tették az ötéves terv célkitűzéseit. Segítségükkel Magyarországot a vas és acél országává, a gépek országává, fejlett ipari országgá alakítjuk.” – szól a Terror Háza Múzeum egyik legfrissebb szerzeményének, az Ötéves tervünk nagy építkezései című diafilmnek a nyitómondata.

2020. május 8.

Fedezze fel a múzeumot új applikációnkkal!

Az alkalmazás segítségével mostantól még többet tudhat meg a diktatúrák rémtetteiről, áldozatairól és az ellenállás hőseiről. Új applikációnk ingyenesen letölthető az App Store-ból vagy a Google Play áruházból.

2020. május 6.