Hírek

EGYÜTT, SZABADON – TÁRLAT A MAGYAR CIGÁNYSÁG HŐSEIRŐL - Új időszaki kiállítással nyílt meg a Terror Háza Múzeum

A Terror Háza Múzeum közel hat hónapos szünet után 2020. május 1-jén ismét megnyitotta kapuit. A látogatókat az állandó kiállítás mellett új, ingyenesen megtekinthető időszaki kiállítással is várjuk. Együtt, szabadon című tárlatunkkal a magyar cigányság hőseinek történelmi teljesítménye előtt kívánunk tisztelegni.

2021. május 1.

Újra nyitva a Terror Háza Múzeum

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kormánya rendelete értelmében múzeumunkat a koronavírus ellen védett személyek, illetve felügyeletük alatt lévő kiskorúak 2021. május 1-től újra látogathatják.

2021. április 30.

Tőkéczki Lászlóra emlékeztünk

Tőkéczki László 2018-ban elhunyt Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár életművét méltatta Schmidt Mária történészprofesszor, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke. A beszélgetést Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója vezette.

2021. április 27.

10 – A PUSKÁS

Megjelent Futaki Attila és Tallai Gábor képregénye a világ legismertebb magyar emberéről, Puskás Ferencről

2021. március 31.

Bemutatták a 10 – A Puskás című képregényt

Online könyvbemutatón mutatták be a Puskás Aréna VIP teraszán Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója és Futaki Attila képregényrajzoló második közös kötetét, amely a 10 A Puskás címmel jelent meg a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány gondozásában.

2021. március 31.