Hírek

ÉVFORDULOK - MŰTÁRGYAK - Ítélet a Vasas-székházban

„A kígyó fejét, amely meg akart marni bennünket, szét kell taposni!” – hangzott el az alig fél évvel korábban letartóztatott, korábban „vaskezű belügyminiszternek” titulált Rajk László elleni vádbeszéd egyik kulcsmondata.

2021. október 1.

Idén is: Elmondjuk, hogy tudd! – rendhagyó történelemórák októberben

2021 őszén is: Elmondjuk, hogy tudd! Október 19-22 között tematikus előadásainkon újra várunk minden történelem iránt érdeklődő diákot a Terror Háza Múzeumban, ahol történészeink a harminc éve történt rendszerváltoztatás alkalmából mutatják be a hajdani változásokat, valamint a kommunista diktatúra történetének eseményeit járják körül.

2021. szeptember 27.

Módosult nyitvatartás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy múzeumunk 2021. szeptember 12-én (vasárnap) zárva tart. 2021. szeptember 14-től (kedd) ismét a megszokott nyitva tartási rend szerint, 10 és 18 óra között várjuk a látogatókat.

2021. szeptember 7.

Újdonságaink és programjaink a 92. Ünnepi Könyvhéten

Öt új kiadvánnyal jelentkezik az idei Ünnepi Könyvhéten a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. Az érdeklődők a helyszínen megismerhetik A Nagy Terv – A Soros-birodalom Közép-és Kelet-Európában (szerk.: Békés Márton), Arcképek az Osztrák-Magyar Monarchiából (szerk.: Gerő András), G. Fodor Gábor: Az Orbán–szabály, Frank Füredi: Célkeresztben a határok, Futaki Attila és Tallai Gábor: 10 A Puskás című köteteinket, valamint további kiadványaink közül válogathatnak, és részt vehetnek a könyvheti beszélgetésünkön is.

2021. szeptember 1.

Rangos állami kitüntetést kapott Békés Márton, múzeumunk kutatási igazgatója

Történelmi és közéleti témakörökben írt hiánypótló publikációi, valamint a modern konzervatív eszmerendszer megújítása és népszerűsítése iránt elkötelezett tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.

2021. augusztus 25.