Hírek

„Nagyon érdekes volt és sok új dolgot megtudtam”

Októberi rendhagyó történelemóráinkon több mint 1000 diák vett részt négy nap alatt. A tanulók Szalkszentmártonból, Érdről, Győrből, Gödöllőről, Budakesziről, Sopronból, Szentlőrincről, Berettyóújfalúból, Debrecenből, Zamárdiból, Miskolcról, Keszthelyről, Gyuláról, Pécsről, Nyíregyházáról, Szentendréről, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

2023. október 20.

Ismert sportolók, színészek, zenészek rendhagyó tárlatvezetésével kezdődött a Terror Háza Múzeum ünnepi programsorozata

Október 16-án, hétfőn egész nap ismert sportolók, színészek, zenészek, énekesek tartottak rendhagyó tárlatvezetéseket középiskolás diákoknak a Terror Háza Múzeumban.

2023. október 16.

1956 eseményei az Agórában – Házhoz megy a múzeum

Az ötvenhatos forradalom eseményeibe engednek bepillantást az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban péntek délután megnyílt kiállítás képei. A Terror Háza Múzeum gyűjteményének darabjai november közepéig tekinthetők meg Szolnokon.

2023. október 13.

OKTÓBER 23-A ALKALMÁBÓL ISMÉT RENDHAGYÓ TÁRLATVEZETÉSEK ÉS TÖRTÉNELEMÓRÁK A TERROR HÁZA MÚZEUMBAN

Nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából ismét számos programmal készül a Terror Háza Múzeum. Rendhagyó tárlatvezetésekkel és történelemórákkal, gyertyagyújtással, ingyenes nyitvatartással valamint fényfestéssel emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira.

2023. október 12.

Mátyásföldön járt a Házhoz megy a múzeum programsorozat

Rendhagyó és különleges történelemórának lehettek részesei a Corvin Mátyás Gimnázium végzős diákjai. Október 11-én, az iskola könyvtárában fogadta Boros Tamás igazgató Lakatos Dorinát, a Terror Háza Múzeum munkatársát. A fiatal előadó a „Házhoz megy a múzeum” elnevezésű ismeretterjesztő országjárás keretében az 1956-os forradalom és szabadságharc előzményeiről, valamint a Rákosi korszak terrorjáról mesélt közönségének.

2023. október 11.