Hírek

Újra nyitva a Terror Háza Múzeum

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kormánya rendelete értelmében múzeumunkat a koronavírus ellen védett személyek, illetve felügyeletük alatt lévő kiskorúak 2021. május 1-től újra látogathatják.

2021. április 30.

Tőkéczki Lászlóra emlékeztünk

Tőkéczki László 2018-ban elhunyt Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár életművét méltatta Schmidt Mária történészprofesszor, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke. A beszélgetést Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója vezette.

2021. április 27.

10 – A PUSKÁS

Megjelent Futaki Attila és Tallai Gábor képregénye a világ legismertebb magyar emberéről, Puskás Ferencről

2021. március 31.

Bemutatták a 10 – A Puskás című képregényt

Online könyvbemutatón mutatták be a Puskás Aréna VIP teraszán Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója és Futaki Attila képregényrajzoló második közös kötetét, amely a 10 A Puskás címmel jelent meg a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány gondozásában.

2021. március 31.

Portréfilmekkel emlékezünk a kommunista diktatúrák áldozataira

Emlékezzünk a szovjet kényszermunkatáborokba hurcolt magyarokra, az 1945 után politikai okból kivégzett vagy bebörtönzött honfitársainkra, az 1956-os forradalom és szabadságharc után hazájukat elhagyni kényszerülőkre, valamint arra a mintegy 100 millió halálos áldozatra, amit a kommunizmus világszerte követelt!

2021. február 25.