Hírek

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján Ferenczy Bénire emlékeztünk

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából Ferenczy Béni, Kossuth-díjas szobrászművészre emlékeztek a Terror Háza Múzeum előtt. A megjelenteket Tallai Gábor, a múzeum programigazgatója köszöntötte. Beszédet mondott Köves Slomó főrabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség vezetője és Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere.

2019. április 14.

Együtt, szabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kampányt indított, amellyel olyan roma emberekre, a rendszerváltoztatáshoz vezető út „szabadságharcosaira” emlékezik, akiknek példaadása örökre ott áll a magyarországi cigányság előtt – mondta el Schmidt Mária Terror Háza Múzeum főigazgatója április 8-án, a Nemzetközi Roma Napon.

2019. április 9.

Megtalálták Boldog Sándor István vértanú ereklyéit

A Don Bosco Szalézi Társasága Szent Istvánról elnevezett Magyar Tartománya a mai napon jelentette be sajtótájékoztató keretében nyilvánosan, hogy megtalálták a magyarországi kommunisták szalézi szerzetes áldozatának, az 1953. június 8-án felakasztott, 2013. október 19-én boldoggá avatott Sándor István vértanú ereklyéit. A sikeres sírfeltáráshoz a Terror Háza Múzeum történész-muzeológusa, B. Varga Judit végezte el a levéltári kutatásokat.

2019. március 27.

Bemutattuk Schmidt Mária Új világ született 1918–1923 című kötetét

A Terror Háza Múzeumban tartott bemutatón Frank Füredi és Békés Márton méltatása után, a szerző elemezte az első világháború máig tartó következményeiről szóló kötetét.

2019. március 22.

Ingyenes nyitvatartás március 15-én

Nemzeti ünnepünk alkalmából délelőtt 10 órától este 18.00 óráig ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum.

2019. március 13.