Hírek

Erős árnyékból léptek ki a fényre

Mások mellett Bari Károly költő, Cziffra György zongoraművész, dr. Szirtes Zoltán orvos, Hága Antónia volt országgyűlési képviselő, Lakatos Menyhért író, Péli Tamás festőművész, Szakcsi Lakatos Béla zenész és Dandos Gyula diákvezér – a fotóik és rövid életrajzuk is látható, olvasható azokon a színes paravánokon, melyeket március 24-éig láthatnak mindazok, akik elsétálnak a Váci Mihály Kulturális Központ előtti térre.

2022. március 19.

Lehetetlen helyzetből alkottak nagyot - vándorkiállítás magyar roma hősökről

Magyar roma hősökről nyílt vándorkiállítás pénteken a Medgyaszay Házban. Az „Együtt szabadon” elnevezésű program alkalmával azokat a roma példaképeket mutatták be a résztvevőknek, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc idején harcoltak a nemzetért. A tablókon azok a magyarországi romák is helyt kaptak, akik a rendszerváltás során példaértékű cselekedeteket hajtottak végre.

2022. március 16.

Hátránnyal indultak, hősök lettek a cigányok között

Együtt, szabadon – magyar cigány hősök címmel nyílt kiállítás Kaposváron a Kossuth tér és a Noszlopy utcában.

2022. március 6.

Együtt, szabadon - Magyar Cigány Hősök

Március 10-ig látható az Együtt, szabadon – Magyar cigány hősök című tárlat Zalaegerszegen, a Keresztury VMK előtti téren.

2022. március 5.

Szegedre érkezett a cigányság hősei előtt tisztelgő tárlat

Március 3-ig tekinthető meg a Dóm téren az a szabadtéri tárlat, mely a magyar cigányság hősei előtt hajt fejet. A példaképek közt ott van Szirtesi Zoltán dorozsmai háziorvos is, aki több mint 50 éve gyógyít, és aki szerint nincs cigány és magyar, egészséges van és beteg.

2022. február 26.