Hírek

20 éves a Terror Háza Múzeum

Február 24-én ünnepli megnyitásának 20. évfordulóját a Terror Háza Múzeum. A kommunizmus bukása után alig több mint egy évtizeddel olyan múzeum jött létre Magyarországon, amely méltó emléket állít a nyilas és a kommunista terror áldozatainak, nevükön nevezi a tetteseket és bemutatja a 20. századi totális diktatúrák emberellenes tetteit. Egy olyan emlékhely, ahol végre szabadon megemlékezhetünk áldozatainkról és hőseinkről.

2022. február 14.

Slachta Margit egész életében bátor volt

A valódi újítók mindig a kereszténydemokrata oldalról érkeztek - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Slachta Margit szerzetes nővér, az első női országgyűlési képviselő életét bemutató kiállítás megnyitóján, szerdán a budapesti Terror Háza Múzeumban.

2022. február 9.

A legmodernebb magyar nő – Slachta Margitról nyílt kiállítás a Terror Háza Múzeumban

Slachta Margit (1884–1974) szerzetes nővér, az első magyar női parlamenti képviselő előtt tiszteleg a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet február 9-én megnyílt időszaki kiállítása. Múzeumunk ezzel – egyedülálló módon – Magyarországon először rendez kiállítást Slachta Margit mindenki számára példamutató, kivételes erkölcsi tartásról tanúbizonyságot tevő életútjáról.

2022. február 9.

Barcs roma közössége büszke hőseire

A hétvégén nyílt meg az a kiállítás, melyet a Terror Háza Múzeumot fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány, a Roma Kapcsolatokért Felelős Kormánybiztossággal közösen indított el, hogy bemutassa azokat a többségében roma származású hősöket, akik példaként állhatnak a jövő nemzedékei előtt.

2022. február 5.

Megnyitották a magyar cigányság hőseiről szóló vándorkiállítást Pécsett

Az 1956-os forradalom és a rendszerváltozás idején példaértékű szerepet vállalt magyar cigányság hőseit bemutató tárlatot országszerte 25 helyszínen, elsőként a pécsi Zsolnay-negyedben lehet megtekinteni, február 4-10. között.

2022. február 4.