Hírek

Makón a Terror Háza Múzeum utazó kiállítása

Makón a Hagymaház előtt nyílt szabadtéri kiállítás Együtt szabadon – magyar cigány hősök címmel, mely a Terror Háza Múzeum utazó kiállítása, és mintegy 30 roma ’56-os szabadságharcost, illetve példaképnek tekinthető cigány származású kortárs művészt, értelmiségit mutat be.

2022. február 25.

„Az Önök munkája rendkívül jelentős a történelmi emlékezet megörökítése terén”

Levélben fejezte ki gratulációját a Terror Háza Múzeum húszéves fennállásának apropóján Arūnas Bubnys, a Litvániai Népirtás és Ellenállás Kutatóközpont főigazgatója. Az intézményvezető Schmidt Mária főigazgató asszonynak címzett levelében úgy fogalmazott, „Az Önök munkája rendkívül jelentős a történelmi emlékezet megörökítése terén.”

2022. február 25.

„Ez a múzeum arról szól, hogy mennyire fontos a szabadság”

Mécsesgyújtással és néma főhajtással tisztelgett a kommunizmus áldozatainak emléke előtt Magyarorszàg köztársasági elnöke.

2022. február 25.

Rendhagyó történelemórák – Informatív, hasznos tudás

Több mint 1200 diák vett részt négy nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemórákon, a megnyitásának húszéves jubileumát ünneplő Terror Háza Múzeumban. A tanulók idén Egerből, Szolnokról, Komlóról, Csömörről, Debrecenből, Kaposvárról, Karcagról, Szigetszentmiklósról, Győrből, Nyíregyházáról, Vácról, Ócsáról, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

2022. február 25.

Emlékezni kötelesség

Vörös csillag a kereszt ellen címmel rendezett közös konferenciát a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja és a Terror Háza Múzeum megnyitásának 20. évfordulója alkalmából a Közép és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány valamint a kereszténydemokrata Szent István Intézet.

2022. február 24.