Cikkek

Schmidt Mária a Terror Háza küldetéséről: győzött a magyar narratíva, nemcsak a régióban, hanem Nyugaton is

"Azok a támadások, amelyek 20 évvel ezelőtt értek minket, mára megszűntek. Tudomásul vették, hogy össze lehet hasonlítani a nyilas és a kommunista rendszert" - nyilatkozta a Kontrának az ismert történész, aki szerint az általa vezetett emlékhely egyik legnagyobb győzelme. Schmidt Máriával beszélgettünk a békés átmenetről, a bosszúszomjas SZDSZ-ről és a magyar emberek lelki felszabadulásáról.

Ünnepi koncertet rendeztek a Terror Háza Múzeum alapításának 20. évfordulója alkalmából

Ünnepi koncertet rendeztek a Terror Háza Múzeum előtt, az Andrássy úton az intézmény alapításának 20. évfordulója alkalmából szombaton. A programot archív felvételek, kisfilmek és színpadi beszélgetések színesítették.

Be vagyunk oltva diktatúra ellen

Ugyanolyan valóságidegen, abszurd, utópikus világot akarnak ma ránk kényszeríteni nyugatról, amilyet korábban keletről erőltettek – mondja Schmidt Mária történész. A fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Terror Háza Múzeum főigazgatója a főhajtásra képtelen baloldalról, a kommunizmusban megedződött magyarokról és a nyugaton tomboló neomarxista eszmékről beszélt a Mandinernek.

Librettó - Húsz éve nyitott a Terror Háza Múzeum

Húsz éve nyitott meg a Terror Háza Múzeum, ahol az áldozatok emlékét őrzik. Az évforduló alkalmából különleges programsorozattal készülnek a szervezők. A műsor vendége a témában Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója.

Orbán Viktor: A Terror Háza Múzeum sikertörténet

A Terror Háza Múzeum sikertörténet, mert létrejöttével többé nem a volt kommunisták mondják meg, hogy mi az igaz és mi a hazug, hanem azok, akiket letaposott ez a rendszer - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kommunizmus áldozatainak emléknapján közzétett videójában.

Ez itt a kérdés – Küzdelem a múltunk visszaszerzéséért - 20 éves a Terror Háza Múzeum

20 évvel ezelőtt Budapest szívében megnyílt a Terror Háza Múzeum. Küldetése, hogy bemutassa az 1944-től kezdve több mint négy évtizeden keresztül Magyarországon uralkodó, egymást váltó két totalitárius diktatúrát. De hogyan szerezhetjük vissza a saját múltunkat és milyen szerepe van ebben a Terror Házának? Vendégek: Schmidt Mária főigazgató, Békés Márton kutatási igazgató, Tallai Gábor programigazgató F. Kovács Attila építész.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja - Koncerttel és fényfestéssel is emlékezik a Terror Háza Múzeum

Szabadtéri koncerttel, gyertyagyújtással és fényfestéssel is megemlékezik a kommunizmus áldozatairól pénteken és szombaton a Terror Háza Múzeum, amely megnyitásának 20. évfordulóját is megünnepeli.

Ahol a tabutizált témák, elhallgatott történetek feltárulnak

Koncerttel és konferenciával ünnepel a húszéves Terror Háza Múzeum. A 061.hu összeállítása.

Idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a Terror Háza Múzeum

A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója nyilatkozott.

Ingyenes koncerttel várja az érdeklődőket az idén 20 éves Terror Háza Múzeum

A Terror Háza Múzeum fennállásának huszadik évfordulója alkalmából több programot, többek között egy ingyenes koncertet is szervez február 26-án.

Egészséges botrány

A kommunista diktatúra bukása után alig több mint tíz évvel nyitotta meg kapuit a Terror Háza Múzeum. 2002. február 24-e nemcsak Magyarország számára mérföldkő, de az lett a teljes közép- és kelet-európai régióban, sőt a múzeum üzenete a vasfüggönytől nyugatra is komoly visszhangot váltott ki.

Bátran és szabadon – Húszéves a Terror Háza Múzeum

Ünnepi programsorozattal – konferenciával, rendhagyó történelemórákkal és ingyenes ünnepi koncertekkel várja az érdeklődőket jövő héten a Terror Háza Múzeum, amely február 24-én ünnepli megnyitásának 20. évfordulóját.

Különleges programsorozattal ünneplik a Terror Háza Múzeum fennállásának 20. évfordulóját

Sajtótájékoztató keretében mutatta be Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Tallai Gábor, a múzeum programigazgatója azt az egyedülálló programsorozatot, mellyel az intézmény fennállásának 20. évfordulójára készülnek.

Veszélyes a kommunista diktatúrák bűneinek a relativizálása

Február 24-én ünnepli fennállása huszadik évfordulóját a Terror Háza Múzeum. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót.

Programsorozatot indít a húszéves Terror Háza Múzeum

Ünnepi programsorozattal emlékeznek a Terror Háza Múzeum húsz évvel ezelőtti megnyitására. A jövő heti programok sorában rendhagyó történelemórák, konferencia és koncert is lesz.