Országos érdeklődés kísérte rendhagyó történelemóráinkat

2019. október 22.

Mintegy kétezer diák vett részt öt nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemórákon a Terror Háza Múzeumban. A tanulók az egész országból – Nyíregyházáról, Mezőberényből, Szigetszentmiklósról, Kisújszállásról, Üllőről, Dunaújvárosból, Esztergomból, Budaörsről, Monorról –, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

Az október 15. és 17. között, valamint október 22-én tartott ingyenes, ismeretterjesztő előadások témája ezúttal a 30 éve szabadon emlékév jegyében a rendszerváltoztatást, a 30 évvel ezelőtt történt eseményeket járta körül. A Terror Háza Múzeum történészei többek között a rendszerváltoztatás jelképeiről, a temesvári 1989-es véres forradalomról, a Páneurópai Piknikről, a megszálló szovjet csapatok kivonásáról, a rendszerváltoztatást megelőző változásokról és az első szabad választásokról tartottak előadásokat a történelem iránt érdeklődő felsősöknek és gimnazistáknak.

Szintén az emlékévhez kapcsolódóan, 30 éve szabadon című tablókiállítás nap bármely időszakában ingyenesen megtekinthető a Terror Háza Múzeum előtt.