Országos érdeklődés kísérte rendhagyó történelemóráinkat

2020. február 28.

Idén csaknem ezerötszáz diák vett részt öt nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemórákon a Terror Háza Múzeumban. A tanulók az egész országból, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

A február 25. és 28. között tartott ingyenes, ismeretterjesztő előadások témája ezúttal a 30 évvel ezelőtt történt rendszerváltoztatás volt. A Terror Háza Múzeum történészei többek között a rendszerváltoztatás ikonográfiájáról, a Páneurópai Piknikről, a megszálló szovjet csapatok kivonásáról és az első szabad választásokról tartottak előadásokat a történelem iránt érdeklődő felsősöknek és gimnazistáknak.

A részt vevő diákok többek között Budapestről, Vácról, Szegedről, Pécsről, Nagykállóról, Érdről, Tiszafüredről, Nagykanizsáról, Szolnokról, Székesfehérvárról, Kazincbarcikáról, Dabasról, Mezőtúrról és Ócsáról érkeztek.

Szintén az emlékévhez kapcsolódóan Először szabadon – Az 1990-es első szabad választások plakátjai című időszaki kiállítás nyílt február 25-én, amely ingyenesen megtekinthető a Terror Háza Múzeumban.