Tanulj otthon! – online oktatási anyagokkal segít a Terror Háza Múzeum

2020. március 18.

A Terror Háza Múzeum és társintézményei az elkövetkező hetekben számos szakmai előadással és más ismeretterjesztő anyaggal járulnak hozzá ahhoz, hogy a diákok számára az otthoni tanulás hatékony, de egyúttal élmény is legyen.

A koronavírus okozta helyzetben mindannyian új kihívások előttállunk, melyeket együtt kell megoldanunk. Múzeumunk egyik alapvető célja, hogy állandó és időszaki kiállításaink segítségével közérthető és izgalmas formában hozzuk közelebb a történelmet a fiatal korosztályhoz. A mostani helyzetben is őket, az otthon tanulókat szeretnénk segíteni. A vírus terjedése miatt bezárni kényszerülő Terror Háza Múzeum, a Habsburg Történeti Intézettel és további társintézményeivel együtt úgy döntött, hogy a rendkívüli helyzetben is aktívan segít a tanulóknak és a tanáraiknak.

Így az elkövetkező hetekben számos korábbi történeti előadásunk, rendhagyó történelemóránk, szakmai rendezvényünk és konferenciánk videójával és filmanyagával találkozhattok közösségi média-felületeinken. Történészeink, előadóink segítségével betekintést nyerhettek többek között az ’56-os forradalom és szabadságharc vagy az I. világháború eseményeibe, de a kommunista diktatúra évtizedeinek szakszerű megközelítésével és a dualizmus időszakának legfontosabb alakjaival is találkozhattok. Bízunk benne, hogy velünk együtt nemcsak az otthoni tanulás válik izgalmasabbá, de a pedagógusok és az érettségizők számára is segítséget nyújthatunk a sikeres felkészülésben.

További információkért a következő napokban, hetekben kövessétek a Terror Háza Múzeum Facebook-oldalát!