Töltsd nálunk a Múzeumok Éjszakáját! – Filmvetítéssel is várja a látogatókat a Terror Háza Múzeum

2021. június 16.

Június 26-án este hat órától hajnali kettő óráig várjuk az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján Terror Háza Múzeumba. Látogatóink állandó tárlatunk mellett megtekinthetik az Együtt szabadon című időszaki kiállításunkat és filmvetítésen is részt vehetnek.

Együtt, szabadon című időszaki tárlatunk tizenegy legkülönbözőbb társadalmi hátterű és foglalkozású roma honfitársunkat mutatja be, akik hozzájárultak a hazai cigányság közösségének építéséhez, Magyarország kulturális fejlődéséhez, színesebbé tételéhez, vagy hazájuk szabadságáért áldozták életüket. Múzeumunk harmadik emeletén egész este Joka Daróczi János és Bernáth Gábor rövidfilmjeit is megtekinthetik az érdeklődők, amellyel a magyar cigányság hőseinek történelmi teljesítménye előtt kívánunk tisztelegni.

Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy múzeumunk rendes nyitvatartása annyiban módosul, hogy 18 óra helyett 17 órakor bezár. A múzeum éjszakai nyitvatartása a kiállítóterek telítettsége esetén biztonsági okokból módosulhat. Az utolsó belépés ideje: éjjel 1 óra 30 perc.

A belépőként szolgáló karszalagok az előző évekhez képest kedvezményesebb áron (felnőtt: 1500 forint, gyermek: 800 forint) válthatók meg múzeumunk jegypénztárában vagy a jegymester.hu oldalon.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik. A 18. életévüket be nem töltött személyek az életkor megállapítására alkalmas okmány (személyi igazolvány, útlevél, diákigazolvány stb.) bemutatásával igazolhatják belépésre való jogosultságukat.

Látogatóinkat egyúttal arra kérjük, hogy a múzeum területén továbbra is tartsák be a járvány elleni védekezés szabályait (maszkhasználat, távolságtartás, kézfertőtlenítés).

 

Köszönjük az együttműködést!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!