Hírek

Töretlenül népszerűek rendhagyó történelemóráink

Közel ezer diák vett részt négy nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemóráinkon. Idén a tanulók soproni, miskolci, nyíregyházi, váci, pilisszántói, győri, szombathelyi és budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

2021. október 26.

Ingyenes nyitvatartás és fényfestés október 23-án

Nemzeti ünnepünkön múzeumunk ingyenesen tart nyitva. Látogatóink egész nap gyertyagyújtással emlékezhetnek az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, a múzeum előtti Hősök falánál. Október 23-án az fényfestés lesz látható a Terror Háza Múzeum falain.

2021. október 20.

ÉVFORDULOK - MŰTÁRGYAK - Ítélet a Vasas-székházban

„A kígyó fejét, amely meg akart marni bennünket, szét kell taposni!” – hangzott el az alig fél évvel korábban letartóztatott, korábban „vaskezű belügyminiszternek” titulált Rajk László elleni vádbeszéd egyik kulcsmondata.

2021. október 1.

Idén is: Elmondjuk, hogy tudd! – rendhagyó történelemórák októberben

2021 őszén is: Elmondjuk, hogy tudd! Október 19-22 között tematikus előadásainkon újra várunk minden történelem iránt érdeklődő diákot a Terror Háza Múzeumban, ahol történészeink a harminc éve történt rendszerváltoztatás alkalmából mutatják be a hajdani változásokat, valamint a kommunista diktatúra történetének eseményeit járják körül.

2021. szeptember 27.

Módosult nyitvatartás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy múzeumunk 2021. szeptember 12-én (vasárnap) zárva tart. 2021. szeptember 14-től (kedd) ismét a megszokott nyitva tartási rend szerint, 10 és 18 óra között várjuk a látogatókat.

2021. szeptember 7.