Hírek

Hősöket láthatunk a Dósa nádor tér installációin

„Együtt, szabadon” – Magyar Cigány Hősök címmel nyílt időszaki kiállítás pénteken a Dósa nádor téren; a hivatalos megnyitó szombaton délután volt a Déri Múzeum dísztermében, ahol Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi koncertje kísérte a rendezvényt. A Terror Háza utazó kiállításával azokra a cigány hősökre hívják fel a figyelmet, akik a magyarokkal közös történelmük során sokat tettek a hazáért, saját közösségük felemelkedéséért.

2022. május 17.

A magyar cigányság hősei – Nagyecsedre ért az Együtt, szabadon – Magyar Cigány Hősök kiállítás

Az Együtt, szabadon – Magyar Cigány Hősök című tárlat május 19-éig látható Nagyecseden.

2022. május 17.

Berettyóújfalura érkezett Magyar cigány hősök című időszaki kiállítás

Az Együtt, szabadon - Magyar cigány hősök időszaki kiállítás megnyitóját 2022. április 29-én tartották a Nadányi Zoltán Művelődési házban. A megnyitót követően a Lakatos Mónika FolkTrió adott élő koncertet. A kiállítás 2022. május 5-ig megtekinthető.

2022. május 2.

Kiskunhalasra érkezett az Együtt, Szabadon kiállítás

Kiskunhalason a Közösségek Háza udvarán rendezték be a Terror Háza Múzeum Együtt, Szabadon – Magyar Cigány Hősök című vándorkiállítást, amely az 1956-os forradalom és a rendszerváltoztatás idején példaértékű szerepet vállalt magyar cigányság hősöket és a cigányság felzárkóztatását munkájukkal kiemelkedően segítő cigány közéleti személyiségeket mutatja be.

2022. április 30.

Roma példaképek sorstörténetét mutatja be a Salgótarjánba érkező vándorkiállítás

Országos vándorkiállítás érkezett április 22-én Salgótarján Főterére. A programmal kapcsolatban a népszerű énekes, Caramel élő koncertjén vehettek részt szombaton az érdeklődők. A roma származású hősöket bemutató tárlat április 22. és 28. között látható a megyeszékhelyen. Az érdeklődők Caramel élő koncertjén is részt vehettek.

2022. április 23.