HU EN

Hírek

Töltsd nálunk a Múzeumok Éjszakáját! – Filmvetítéssel is várja a látogatókat a Terror Háza Múzeum

Június 26-án este hat órától hajnali kettő óráig várjuk az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján Terror Háza Múzeumba. Látogatóink állandó tárlatunk mellett megtekinthetik az Együtt szabadon című időszaki kiállításunkat és filmvetítésen is részt vehetnek.

2021. június 16.

EGYÜTT, SZABADON – TÁRLAT A MAGYAR CIGÁNYSÁG HŐSEIRŐL - Új időszaki kiállítással nyílt meg a Terror Háza Múzeum

A Terror Háza Múzeum közel hat hónapos szünet után 2020. május 1-jén ismét megnyitotta kapuit. A látogatókat az állandó kiállítás mellett új, ingyenesen megtekinthető időszaki kiállítással is várjuk. Együtt, szabadon című tárlatunkkal a magyar cigányság hőseinek történelmi teljesítménye előtt kívánunk tisztelegni.

2021. május 1.

Újra nyitva a Terror Háza Múzeum

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kormánya rendelete értelmében múzeumunkat a koronavírus ellen védett személyek, illetve felügyeletük alatt lévő kiskorúak 2021. május 1-től újra látogathatják.

2021. április 30.

TOVÁBBI HÍREK

Kiadványok

Célkeresztben a határok

Frank Füredi méhkasba nyúlt azzal, hogy a határok súlyát és szerepét elemzi, szükségességük mellett érvel, a „határok” és a „határoknélküliség” kérdéskörét feszegeti. Mert ahogy a 20. századi totális diktatúrák birodalomépítői, mai szellemi örököseik is arra tesznek kísérletet, hogy a határokat lebontsák, eltöröljék. Aki ezzel nem ért egyet, aki szerint a korlátoknak és a határoknak fontos, sőt megkerülhetetlen szerepük és helyük van, amelyek nélkül társadalmaink és civilizációnk nem tud fennmaradni, rögtön eretnekké, ellenséggé válik. Mert a határtalanságot hirdetők elvakultsága és gyűlölete is határtalan. De miért ilyen bátor ennek a kötetnek a szerzője? Mert Budapesten született. Mert 1956 formálta a gondolkodását. Mert szüleivel együtt ő is elhagyta a hazáját. Mert ő is ragaszkodott a szólás szabadságához, amitől a szovjet tankok megfosztották. Füredi pontosan érti, mit jelentenek azok a szavak, állandósult szókapcsolatok, mint a „határozott”, a „határozatlan”, a „határozat” vagy hogy „mindennek van határa”. Ahogy azt is érti, mikor és kinek kell „határt szabni”. Füredi Ferenc magyar, azért!

TOVÁBBI KIADVÁNYOK