Megjelent Schmidt Mária: Korszakhatáron – Esszék című kötete, e-könyvben is

2022. augusztus 12.
Már e-könyvben is megvásárolható Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának legújabb műve, amelyben a szerző fejezetről fejezetre, szisztematikusan veszi végig világunk, Európa és hazánk helyzetét.

Schmidt Mária tűpontosan világít rá legégetőbb ügyeinkre és a tőle megszokott egyenességgel és őszinteséggel fejti ki a véleményét egyebek között a nagyhatalmak és a világrend elmúlt évtizedekben történt változásairól, Kína világhatalommá válásáról, a nők 21. századi szerepéről, a nemi identitásról és a szexualitásról, a technológia ez utóbbira gyakorolt hatásáról, a sportról és az egyház identitásképző, nemzetösszetartó erejének fontosságáról, a nyugati társadalomtudományok hanyatlásáról, Európa szerepéről és jövőjéről, az értelmiség, az intellektuális elit nemzetközi és hazai szintű szerepéről, valamint a hazánkra váró jövőbeli feladatokról és kihívásokról is. 

A szerző elmúlt években írt esszéi arra keresik a választ, hogy mi és miért történik velünk, de ami talán ennél is fontosabb: mit lehet tenni, hogy lehet kiutat találni, jelenleg ugyanis csak görgetjük magunk előtt az egyre tornyosuló problémákat.

Az e-könyv kapható a DiBooknál és az ekonyv.hu-n, a Libri és a Bookline weboldalán, illetve a lira.hu-n.

© Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány – Minden jog fenntartva!