HU EN

Hírek

ELMONDJUK, HOGY TUDD! – Október 23-a alkalmából ismét rendhagyó történelemórák a Terror Háza Múzeumban

Október 18–21. között újra izgalmas ismeretterjesztő előadásokkal várja a középiskolás diákokat a Terror Háza Múzeum. Történész munkatársaink az 1956-os forradalom és szabadságharc előzményeit és eseményeit, hőseit és legendás alakjait, jelképeit, illetve a forradalom nemzetközi hátterét mutatják be a diákoknak.

2022. október 17.

OKTÓBER 23. – INGYENES NYITVA TARTÁS, GYERTYAGYÚJTÁS ÉS FÉNYFESTÉS

Nemzeti ünnepünk alkalmából múzeumunk október 23-án ingyenesen tart nyitva. Látogatóink a nap folyamán gyertyagyújtással emlékezhetnek az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, a múzeum előtti Hősök falánál.

2022. október 17.

„Ezzel a tárlattal arra tettünk kísérletet, hogy újrakezdjük a párbeszédet a magyar cigányság szerepéről és helyéről”

Az 1956-os forradalom és a rendszerváltoztatás idején példaértékű szerepet vállaló magyar cigány hősöket bemutató tablókiállítás nyílt kedden Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt. A tárlat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány és a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosság együttműködésében valósul meg. A tablókiállítás eddig 27 helyszínen járt.

2022. október 4.

TOVÁBBI HÍREK

Kiadványok

Sorstalanság

„… mindaz, amit Auschwitz, az immár fogalommá lett helységnév tartalmaz, egyszerűen ellenáll a megfogalmazhatóságnak. Akár botránynak nevezzük – mint Pilinszky vagy Spiró –, akár »természetesnek«, mint főszereplőm a Sorstalanságban; ez csak tehetetlenségünket fejezheti ki az európai lelkiismereti kultúrán nevelkedett embert ért legnagyobb traumával szemben…”

TOVÁBBI KIADVÁNYOK