HU EN

Hírek

EGÉSZ HÉTEN PROGRAMOK A TERROR HÁZA MÚZEUMBAN A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA ALKALMÁBÓL

Változatos programokkal készül idén is a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Terror Háza Múzeum. Február 19. és 25. között rendhagyó tárlatvezetésekkel, rendhagyó történelemórákkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, emlékünnepséggel, gyertyagyújtással, ingyenes nyitvatartással és fényfestéssel emlékezünk a kommunista diktatúrák áldozataira.

2024. február 19.

Rendhagyó történelemórák és múzeumpedagógiai foglalkozások a Terror Háza Múzeumban

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából, február 20. (kedd) és február 23. (péntek) 10 és 15 óra között történész munkatársaink ismeretterjesztő előadásokat tartanak a történelem iránt érdeklődő felsős és középiskolás diákoknak. A rendhagyó történelemórák mellett idén februártól múzeumpedagógiai foglalkozásokra is sor kerül.

2024. február 19.

A kommunizmus hatalomra jutását és következményeit mutatja be egy kiállítás Bodajkon

Február 15-én egy előadással egybekötött kiállítás megnyitót tartottak a Bodajki Művelődési Házban. Az eseményen a Terror Háza Múzeum történésze, László Bernadett beszélt telt ház előtt, a kommunizmus térhódításáról, politikai csatározásokról és a magyar deportáltak százezreiről. A Terror Háza Múzeum „Házhoz megy a múzeum” című országjáró körútja ezúttal Bodajkon horgonyzott le pár napra. A kiállítás maga a művelődési ház büfétermében látható, ám a megnyitó estéjén egy előadást is szerveztek, melyen László Bernadett, a Terror Háza Múzeum történésze tartott rendhagyó történelemórát.

2024. február 16.

TOVÁBBI HÍREK

Kiadványok

Marx és a Korán

Paul Hollander (született Hollander Pál) magyar származású szociológus, történész szenvedélyes antikommunista volt, aki mindkét totális diktatúrát a saját bőrén tapasztalta meg. Éppen ezért soha nem törődött bele abba, hogy különbséget tegyenek hóhér és hóhér között. Nem tűrte, hogy felmentést adjanak a kommunista bűnözőknek. Hogy eltagadják bűntetteiket, mentségeket keressenek rájuk, vagy ki akarják magyarázni azokat.

TOVÁBBI KIADVÁNYOK